Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

ZELENINOVÁ POLÉVKA S JÁTROVÝMI NOKY

0.0
ZELENINOVÁ POLÉVKA S JÁTROVÝMI NOKY

Potřebné ingredience

mrkev, celer, petržel, masox nebo hovězí bujón či vývar z kostí., 200g játrová závařka : 1 vejce, sušená majoránka či jiné sušené anebo čerstvé bylinky, hrubá mouka nebo dětská krupička, česnek a sůl.

Postup přípravy

Všechnu zeleninu na polévku oloupeme, nahrubo nastrouháme - česnek najemno - a polévku vaříme cca 15 minut. Potom protlačíme noky přes cedník lžící, které se v polévce uvaří, tak asi 10 minut. Noky tím ještě nabydou. Opatrně posolíme.

Příprava noků : podle oka přidávám ke 200g játrové zavářky, 1 vejce, hrubou mouku, bylinky ( promnout ), česnek, sůl. Vše promícháme do hustého těsta.

Příprava : játrová závařka, petržel, celer, mrkev, hovězí bujon, česnek, hrubá mouka, vejce, majoránka a sůl.

...oloupané a nastrouhané zeleniny...

...do játrové závařky dáváme hrubou mouku, vejce, česnekem se solí. majoránkou a vejci...

...zamíchané a hustší těstíčko...

...játrové těsto protlačíme noky přes cedník lžící, ve kterém se v polévce uvaří.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie